Outdoor

De mooiste zonsondergangen ter wereld

30 oktober 2015

Ik zag dat Sandra van Travel by San een geweldig overzicht had met de 10 mooiste zonsondergangen ter wereld! Ik ben gek op dat soort foto’s, dus ik ben ook op zoek gegaan naar mijn mooiste zonsondergangen ter wereld!

En dat vond ik nog best wel lastig! Ik ben gék op foto’s van mooie zonsondergangen, deze plaats ik dan ook regelmatig op Instagram. Toch had ik hier jaren geleden minder mee, en dus heb ik niet van alle (verre) bestemmingen een prachtige foto van de zonsondergang. Maar ik heb wel wat mooie pareltjes voor je gevonden!

Vancouver Island, Canada

Onze camperreis door Canada sloten we af op Vancouver Island. In het plaatsje Tofino hadden we vanaf het strand bij Crystal Cove Beach Resort zicht op een geweldige zonsondergang. Het was echt ontzettend koud, maar vooral ook bijzonder mooi. En daar gaat het om!

Groningen

Groningen stad

Na een bioscoopje reden we met auto de stad uit en moesten wachten bij het stoplicht. Hét moment voor een mooie foto van de roze lucht. Ik vind dit echt de mooiste zonsondergang, alsof de lucht in de brand staat!

Marrakech, Marokko

Marrakech, Marokko

Tijdens ons weekend Marrakech eind november (2012) ging de zon al vroeg onder. Perfect, want zo kon ik een mooie foto van de zonsondergang maken! Ik plaatste toen al mijn foto’s op Instagram met een zwart kader. Grappig, want dat vind ik nu helemaal niks!

Trouville, Normandie

Trouville-sur-mer, Frankrijk

Vorig jaar waren we een week in Frankrijk. We verkenden de regio Normandië vanuit het kustplaatsje Trouville-sur-mer. Daar zaten we vlakbij het strand, dus genoten we regelmatig van een prachtige zonsondergang. Ik hou van deze plaatjes! <3

Paterswoldsemeer, Groningen

Paterswoldsemeer, Groningen

Vlakbij Groningen stad vind je het Paterswoldsemeer. Hier kan je heerlijk wandelen en fietsen, maar ook genieten van een heerlijk hapje en drankje bij Paviljoen Kaap Hoorn. Absoluut geen straf met dit soort prachtige luchten!

Schiphol

Schiphol

Om 4 uur opstaan om vanuit Groningen naar Schiphol te rijden, werd toch enigszins goedgemaakt met deze zonsopkomst. Ja, een keer geen zonsondergang, maar té mooi om hem niet op te nemen in dit rijtje. We vlogen trouwens naar Oslo voor een te gekke stedentrip.

Salzburg, Oostenrijk

Geen scherpe foto, maar toch een mooi plaatje. Toen we vanuit Český Krumlov in Salzburg aankwamen, was ik direct verliefd op het eeuwige uitzicht met bergen. Ik wist dan ook direct dat onze 7-daagse roadtrip in Oostenrijk veels te kort was en dat ik er graag eens terug kom. Wat een prachtig land!

San Francisco, Amerika

Eén van de laatste foto’s van onze roadtrip door West-Amerika. We begonnen onze reis in Seattle en eindigden deze een maand later in San Francisco. Daar hebben we de beroemde rode brug van alle hoeken bekeken, al was er overheen fietsen wel het állerleukste!

Rome, Italië

Een heus openluchttheather, dat is Rome. Op alle hoeken is wel wat moois te zien. Ook al is het niet eens een bezienswaardigheid, het is er mooi. De zonsondergang scheen mooi tussen de knusse straatjes, een leuk plaatje!

Sunset Rotorua

Rotorua, Noordereiland Nieuw-Zeeland

Het stinkt er, maar dat is voor ’t goede doel. Rotorua is namelijk het stadje met de geisers en (stinkende) pools. Een bijzonder natuurfenomeen wat bijzonder blijft. Rotorua heeft ook een schattige boulevard, wat vrij uniek bleek in Nieuw-Zeeland. Aan ’t einde heb je uitzicht over Lake Roturua. Hier aten we ons ijsje met het allermooiste uitzicht. Wauww!

Waar zag jij de mooiste zonsondergang?

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
21 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Sabine

Mooi! Vooral die in Canada en Frankrijk! Ik moet echt heel goed nadenken over de mooiste zonsondergang. Ik vind die boven Bogotá wel mooi. In Israel heb ik ook ooit een heel mooie gezien. Maar misschien wel de allerspeciaalste was op de Noordkaap de middrnachtzon. Al ik dat eigenlijk geen zonsondergang 😉

Sabine

Nee die ga ik niet posten. Alhoewel, die van Bogotá heb ik wel ergens in een blog staan. Toen was het wel bewolkt. Ik zie hier vaker zonsondergang zonder dat ik een foto maak Haha

Narelle | wegvanhetnoorden.nl

Als echte Groningse vind ik die van Groningen natuurlijk het mooist! Die foto is nog niet zo lang geleden gemaakt of wel? Volgens mij heb ik diezelfde bijzondere lucht gezien.
Onze mooiste zonsondergang was in de Grand Canyon!

Narelle | wegvanhetnoorden.nl
Eva - eighty7

Die van Frankrijk is echt prachtig!! Ik zag mijn mooiste in Mongolië vanuit de trein <3

Ester

Mooi Marcella, je hebt heel wat mooie plekjes mogen zien!

Liesbeth | Wacca

Oh heerlijk! (Je brengt me op ideeën, niets is leuker dan terug duiken in eigen archief op zoek naar een bepaald soort foto :D)

lottevdw

Heerlijk, geef mij die van Schiphol maar met een bijhorend vliegtuigticket 😉

Stéphanie

Mooi foto’s Marcella! Mijn favorieten: Vancouver Island, Frankrijk en Groningen. Ik zag verleden week nog een prachtige zonsondergang in Dieppe in Frankrijk en heb deze gelijk een plekje gegeven op instagram. Je brengt mij ook op ideeën, ik ga eens terugduiken in mijn foto mappen op zoek naar mijn vergeten “pareltjes” 😃

Annemarie

Mooie foto’s, vooral die van Vancouver Island en Rotorua. Ik hou van zonsondergangen… Ik heb er al zoveel foto’s van gemaakt, ik zou niet weten welke ik nou het mooiste vind. 🙂

[…] houdt nu niet van een mooie zonsondergang. Marcella dook vorige week in haar archief op zoek naar haar mooiste foto’s, en ze bracht mij zo op […]

Sandra

Wat leuk dat je deze post ook zo hebt gemaakt Marcella! Ik werd er helemaal zen van… Jij maakt ook al van die mooie foto’s, gaaf zeg! Ik vind die van Vancouver Island echt het einde! En die van het Paterswoldsemeer (wat een naam…) ook echt heel mooi! Die van Schiphol is de droom van iedere reiziger, toch!?

21
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x