(race)Fietsen

De 1.000 van 2016 – update #3

5 juli 2016
Fietspaadje

Net als vorige jaren heb ik mezelf weer als doel gesteld om 1.000 kilometer op mijn racefiets te rijden. Een ruime maand geleden plaatste ik mijn tweede update en kon ik vertellen dat ik al 437 kilometer gefietst had. Intussen viel er erg veel regen… Benieuwd of ik toch nog heb kunnen fietsen? Het is tijd voor de derde update van de 1.000 van 2016!

Specialized Marcella

Fietstochten juni 2016

De tussenstand!

Kilometers: 612 kilometer
Fietstochten: 5
Kortste rit:  30,9 kilometer
Langste rit:  69 kilometer
Snelste rit:  24 k/h
Percentage van doel: 61%

69 kilometer fietsen en een lekke band…

Op donderdag 2 juni had ik mijn collega’s een diner bij een ‘all you can eat restaurant’. Erg gezellig, en er was zoveel lekkers dat ik propvol thuis kwam. Ik trap er ook altijd in… Vrijdag stond ik vol goede moed op, vastbesloten om wat balans te brengen door een flink eind te fietsen. En dus reed ik richting het Lauwersmeergebied, wat is het daar ontzettend mooi! Ik genoot volop, tot ik zo’n 20 kilometer voor Groningen problemen kreeg. Lekke band… Ik fiets veel, maar mijn band onderweg plakken/vervangen vind ik lastig. Wat nu?! Uiteindelijk belande ik in een klein dorpje waar de vrouw van de supermarkt een fietsenmaker heel wat dorpen verderop inschakelde. Ik werd opgehaald met een bus, mijn band werd vervangen en kon anderhalf uur later weer naar huis fietsen. De eindstand werd 69 kilometer waar ik een slordige vijf uur over deed. Ach, het was heerlijk weer en ik ben heerlijk in beweging geweest. Doel gehaald!

Nog 388 kilometer voor de 1.000 van 2016!

Vervolgens fietste ik nog twee keer en daarna kwam het er een paar weken lang niet van. Regenachtig weer, afspraken, drukte op het werk en een weekend Leuven zorgde ervoor dat ik even stil stond (uiteraard bracht mijn stappenteller mij wél in beweging!). Mijn score van juni is 130 kilometer. Zondagmiddag besloot ik er weer voor te gaan, en dus fietste ik de 600 kilometer ‘binnen’. Nog 388 kilometer te gaan dus! Vanwege ons lange weekend in de Dolomieten zal ik voornamelijk aan het wandelen zijn, maar daarna pak ik het fietsen weer lekker op. De 1.000 van 2016 komt al mooi binnen bereik! Ik ben te volgen via Runkeeper, voeg me toe als je dat leuk vindt!

Tot de volgende update! Lees intussen meer over mijn fietsdoel:

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

Fietsen

You Might Also Like

16
Reageer op dit artikel

avatar
8 Reacties
8 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
9 Auteurs van reacties
VetexbartJannekeSabineCoSandra Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Aniek - travelwriter.nl
Reiziger

Strata is veel leuker dan Runkeeper. 😉 Maar goed bezig hoor, die 1000 gaat wel lukken! Fiets je volgend jaar mee met de Giro di KiKa? 😉

Anne - Ditisanne.nl
Reiziger

Goed bezig!! Ik heb al echt heel lang niet meer gefietst maar dit weekend hebben we weer fietsplannen dus wie weet! 😆

Een lekke band is wel erg balen!

Shirley
Reiziger

Zo te lezen, lig je lekker op schema! Goed bezig.

Sandra
Reiziger

Wow, lekker bezig zeg! Haha, ik zou ook mijn band niet kunnen plakken als hij onderweg kapot zou gaan. Gelukkig was het uiteindelijk opgelost!
Ga zo door zou ik zeggen. Ik vind het knap hoor! 1000 km is niet niks. 🙂

Co
Reiziger

Goed bezig! Gaat helemaal goed komen met die laatste 388 kilometer!

Sabine
Reiziger

Hoe bezig! Laatste paarhonderd kilometer moet zeker te doen zijn 😀

Janneke
Reiziger

Het gaat je lukken hoor die 1000km! Zet ‘m op.

Vetexbart
Reiziger

Toffe post! Ik heb dit jaar een racefiets gekocht en heb zo’n 400 kilometer gereden op een maand of twee, maar toen begon het te regenen en te waaien en het is tot vorige week niet meer gestopt, haha 🙂 Veel succes met de 1000!