(race)Fietsen

De 1.000 van 2016 – Gehaald of niet?

5 september 2016
Fietsen Groningen

Net als vorige jaren heb ik mezelf weer als doel gesteld om 1.000 kilometer op mijn racefiets te rijden. Begin augustus vertelde ik je dat ik precies 800 kilometer gefietst had. Intussen start onze reis door Amerika & Canada bijna én staat de herfst voor de deur. Benieuwd of ik mijn doel gehaald heb? Ik vertel het je!

Fietsroute knooppunten Groningen Fietsen Groningen

Fietstochten #4Fietsdoel 2016

De eindstand!

Kilometers: 1.025 kilometer
Fietstochten: 28
Tijd: 43 uur
Kortste rit:  25,8 kilometer
Langste rit:  49 kilometer
Per maand: maart 28km, april 201km, mei 207km, juni 134km, juli 140km, augustus 272km, september 43km.
Snelste rit:  24,7 k/h
Percentage van doel: 103%

Gehaald!

Jeujjj, ik heb dik duizend kilometer op de teller van mijn racefiets getrapt! Hoe dichterbij onze reis door Amerika en Canada kwam, hoe fanatieker ik werd. En omdat ik tijdens mijn laatste fietstocht nog slechts 18 kilometer moest rijden om mijn doel te halen, was het vrij gemakkelijk om er nóg een toffere eindstand van te maken.

Mooi-weer-fietser

Natuurlijk kan ik ook in de herfst en winter kan blijven fietsen, maar uit ervaring weet ik dat de regenachtige dagen en donkere avonden niet zo aantrekkelijk zijn op een racefiets. Misschien stap ik na onze reis nog wel een keertje op de fiets, maar ik ben echt wel een mooi-weer-fietser. Dat stimuleerde mij om steeds vaker een rondje te fietsen, en dus heb ik in augustus zelfs 272 kilometer gefietst. Achteraf denk ik dat ik in andere maanden ook wel wat fanatieker had kunnen zijn. Vanwege regenachtige dagen, volle werkdagen en weekendjes weg kwam het er wel eens wat minder van. Maar ach, onze wandelvakantie in de Dolomieten was ook actief én supertof!

En ik fiets ook naar m’n werk!

Van mijn huis naar mijn werk is het 7 kilometer. Dat fiets ik 2x per dag en 4x per week. Dus elke week levert me maar liefst 56 kilometer op. Een slordig rekensommetje geeft aan dat het me zo’n 2.600 kilometer aan beweging geeft op jaarbasis!

En nu dan?

Mijn conditie is flink verbeterd, maar mijn afvaldoel heb ik nog niet echt bereikt. Ik blijf dus lekker lopen met mijn stappenteller én ik duik weer lekker het zwembad in. Ik ben een echter waterrat (met mijn 13 zwemdiploma’s), en intussen heb ik het zwemmen best gemist. Maar niet de openingstijden, waar ik als fietser natuurlijk niet aan gebonden ben. Vandaar dat ik de zomer dus bijna nooit zwem. Nu ga ik het weer lekker oppakken, dus dat zal eerst wel flink wat spierpijn opleveren. Voor ’t goeie doel!

Heb jij veel buiten gesport in de zomer?

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

Fietsen Groningen

You Might Also Like

29 Comments

 • Reply Marcel 5 september 2016 at 08:00

  Gefeliciteerd met het behalen van je doel Marcella! In augustus heb je aardig wat kilometers gefietst. Hoe kom je aan 13 zwemdiploma’s?

  • Reply Marcella 5 september 2016 at 08:33

   Dankjewel Marcel! Ik werd in augustus echt super fanatiek, want ik wilde de 1.000 halen voor vertrek naar Amerika & Canada. De tijd begon te dringen, dus ik moest wel, haha.
   Als kind vond ik zwemmen erg leuk, en dus haalde ik diploma na diploma. Heb er nog steeds veel aan, en ik ben nog steeds een waterrat! 😉

 • Reply Denise - Follow my footprints 5 september 2016 at 09:34

  Knap hoor!

 • Reply Roxanne 5 september 2016 at 10:40

  Lekker dat je je doel hebt gehaald! Het afvallen lukt hier ook niet zo goed, kennelijk staat dat soms ook even stil. Ik heb deze zomer vooral gewandeld. Een keer 12 km gefietst met de kleine, maar dat is even geen succes ivm pijn in mijn bekken dus daar ga ik nu eerst voor naar de fysio. Wandelen lukt wel. Ik moet het zwemmen ook weer op gaan pakken, dat is toch ook wel erg lekker om te doen.

  • Reply Marcella 5 september 2016 at 19:51

   Dan gaan we beide weer lekker zwemmen dus! Misschien helpt dat ook wel goed tegen de pijn in je bekken?

 • Reply Narelle | wegvanhetnoorden.nl 5 september 2016 at 12:17

  Zó tof! Gefeliciteerd 😀 Heel knap, respect hoor!

 • Reply Esmay 5 september 2016 at 15:03

  Wat gaaf! Echt een hele prestatie. Ik had mezelf voorgenomen om deze vakantie lekker veel te fietsen, maar helaas is daar niets van gekomen door bijvoorbeeld werk. Heel slecht.

  • Reply Marcella 5 september 2016 at 20:02

   Soms lukt het ook niet. Ik heb een paar maanden ook veel minder gefietst, maar opeens kwam er in augustus wel veel druk op te liggen. Ik wílde het halen. Zo’n doel werkt bij mij dan ook best stimulerend!

 • Reply Elisa | lies rond de wereld 5 september 2016 at 19:33

  Netjes gedaan Marcella!! Dat zijn aardig wat kilometers, echt knap.

  • Reply Marcella 5 september 2016 at 20:02

   Dankjewel Elisa! Het waren heerlijk uurtjes!

 • Reply Angela 6 september 2016 at 07:03

  Hey wat leuk dat je ook zo van zwemmen houdt! 😀 Ik heb precies hetzelfde als jij: in de zomer zwem ik niet. Voor mij is het naast de vervelende openingstijden ook nog een dingetje omdat het in het zwembad altijd zo warm is. En als je dan buiten niet afkoelt omdat het daar net zo warm is als binnen, nou…. laat dan maar, haha. 😉
  Ik wilde eigenlijk per 1 september weer beginnen, maar omdat het nu nog steeds zo warm is, heb ik het nog maar even uitgesteld. In de tussentijd zit ik niet stil hoor, ik heb geen racefiets maar ik trek dan “graag” de sportschoenen aan voor een rondje hardlopen.
  Gefeliciteerd met je behaalde fietskilometers! Ik moet nog 158 km tot ik mijn hardloopdoel van 2016 heb bereikt, ik hoop dat ik het haal, haha. :-O

  • Reply Marcella 6 september 2016 at 09:40

   Oh, wat leuk dat jij ook een waterrat bent! Zwem je dan ook wekelijks flink wat baantjes? Ik moet echt weer opstarten, maar als ik al een tijdje zwem, dan probeer 80-90 te halen. Dat lukt me nog maar 1x per week, wil ik weer wat opbouwen naar 2x per week.
   Je hebt nog wel even voor je hardloopdoel toch? Hardlopen gaan wat makkelijker in het donker dan fietsen, vind ik. Ik heb even gerekend, dat is nog 10km per week voor jou dus!

   • Reply Angela 7 september 2016 at 12:59

    Hoi Marcella, als ik elke week 1x ga, zit ik op 90 banen borstcrawl per uur. Ik heb zo’n horloge die de banen telt, ontzettend handig want ik vergeet altijd halverwege ineens waar ik was gebleven met tellen. 😉 Als het te koud wordt om hard te lopen, wil ik nog wel eens 2x in de week gaan zwemmen, maar dat doe ik niet snel want de tijden zijn niet handig voor mij op die andere dag. 😉 Goed dat je 2x per week gaat! Doe je ook nog een andere sport erbij of houd je het bij zwemmen?
    Mijn hardloopdoel is inderdaad niet onhaalbaar, maar ik maak meestal geen 10km per keer, vaak is een half uurtje rennen wel mijn max( +/- 5km), ik verveel me altijd zo gauw! (overigens niet met zwemmen, maar dat vind ik dan ook vele malen leuker om te doen!) Of ik denk: wat ben ik eigenlijk in hemelsnaam aan het doen… weet je wat, ik ren alvast richting huis… Dus dat wordt nog wel even bikkelen, zeker met de gedachte dat het vanaf nu alleen maar kouder kan worden…

    • Reply Marcella 7 september 2016 at 19:46

     Leuk, je uitgebreide reactie! Zo’n horloge lijkt me handig, ik tel wel alle banen. Ik zwem alleen in het najaar, dus het is echt mijn najaarssport. Twee keer per week heb ik afgelopen najaar niet vaak gehaald hoor, maar met 1x per week ben ik redelijk steady. En dan dus 90 baantjes schoolslag (met m’n hoofd deels onder water). Werkt prima voor mij. Maar ik denk dat ik straks de eerste keer wel veeeeeel spierpijn zal hebben!

     • Angela 8 september 2016 at 06:54

      haha ja dat denk ik ook, je lichaam moet er weer helemaal aan wennen! 😀 Ik zal ook weer met die schoolslag moeten beginnen, want borstcrawl zal ik wel weer moeten opbouwen.
      Echt leuk dat ik nu iemand ken die ook zo van zwemmen houdt, ik zal aan je denken als ik binnenkort mijn eerste baantjes weer zal zwemmen! 🙂

     • Marcella 10 september 2016 at 02:44

      Haha, en ik aan jou Angela! Na m’n vakantie in Amerika & Canada start ik. Het is nu nog meer poedelen hier in het zwembad. Het zijn van die te korte exemplaren 😉

 • Reply Sabine 6 september 2016 at 08:12

  Super! Gefeliciteerd meid, dat moet een heerlijk gevoel geven! Nu lekker op vakantie 😀

  • Reply Marcella 6 september 2016 at 09:41

   Dat geeft zéker een fijn gevoel Sabine! Vandaag m’n laatste werkdag en dan genieten van mijn vakantie. Jeujjj!

 • Reply Janneke 6 september 2016 at 19:24

  Woehoe! Gefeliciteerd. Ik wist dat het je zou lukken. Mag je trots op zijn hoor. Enne 13 zwemdiploma’s?! Ik heb alleen mijn A…

  • Reply Marcella 7 september 2016 at 19:50

   Ik ben best een uitzondering met mijn 13 zwemdiploma’s, ik krijg vaker verbaasde reacties 😉 Maar ja, ik vond het nou eenmaal leuk, en haalde met de zwemclub diploma na diploma. Prima! Achteraf had ik wel op wedstrijdzwemmen willen gaan, maar dat vroeg best veel training per week. Icm de middelbare school leek het toen best pittig…

 • Reply Stéphanie 6 september 2016 at 20:06

  Yay, gehaald!! Ik daag je uit om volgend jaar de 1500 te halen.. Moet lukken, toch? 😉

  • Reply Marcella 7 september 2016 at 19:52

   Die uitspraak heb ik al gedaan, dat ik voor de 1.500 wil gaan! Moet denk ik ook lukken, al merk ik dat het icm weekendjes weg (of vakanties!) wel wat lastiger is. Of willen wandelen in het weekend. Het kan niet állemaal natuurlijk… Maar er moet wel uitdaging in zitten, dus ik zal voor volgend jaar een mooi doel stellen!

 • Reply Jessica 7 september 2016 at 00:52

  Gefeliciteerd, ik wist wel dat je het ging halen 😉 Ik ben dus niet echt een sporter die in een sporthal gaat fitnessen en zo, maar onbewust beweeg ik denk ik toch best veel. “Even een watervalletje hier beklimmen, of een bergje daar.” Dus onbewust ben ik toch wel vaak met mijn conditie bezig :p En nu ik weer in Nederland ben doe ik veel meer dingen op de fiets sinds ik mijn auto heb verkocht, dat helpt ook wel zeg!

  • Reply Marcella 7 september 2016 at 19:54

   Fitnessen is echt niet mijn ding, lekker buiten sporten wel. Vaak bedenk ik dan ter plekke waar ik naartoe fiets, en hoeveel km ik ga maken. Heerlijk, die vrijheid! En in het najaar lekker zwemmen dus, ook fijn! Jij klinkt sportiever dan je je voordoet. Met alle wandelingen die je maakt werk je toch goed aan je conditie!

   • Reply Jessica 16 september 2016 at 14:32

    Heerlijk inderdaad! Ja ik ben best wel laks op het gebied van bijvoorbeeld fitnessen, ik doe dat dan alleen als het ook een beetje gezellig is, zoals we dat hier in Brabant zouden zeggen haha. Maar onbewust ben ik toch best wel veel in beweging :p Wat wordt het volgende doel? 😉

 • Reply Anne - Ditisanne.nl 2 oktober 2016 at 21:39

  Netjes! Ik ben ergens rond de 300 blijven steken, heb zoveel getennist deze zomer dat we aan fietsen gewoon niet meer toe kwamen! Hopelijk volgend jaar!!

  • Reply Marcella 2 oktober 2016 at 21:44

   Dat is best een goeie score joh! Ik heb in juli veel gewandeld, en toen kwam ik ook amper aan fietsen toe. Het kan niet állemaal tenslotte. Volgend jaar beter! 😉

  Leave a Reply