Tag-lijstjes

Capture the Color-tag 2016

25 april 2016
Capture the Color

Toen ik lukraak in mijn artikelen aan het neuzen was, kwam ik mijn Capture the Color-artikel uit 2013 tegen. Het was destijds een wedstrijd waarvoor je je mooiste (reis)foto’s moest selecteren in de kleuren rood, groen, blauw, wit en geel. Het leek me tof om dit nogmaals te doen, met een nieuwe selectie foto’s. En ik maak er gewoon een tag van, zodat jullie ook mee kunnen doen!

Havana, CubaRood

In mijn vorige Capture the Color-artikel koos ik voor een foto van het rode gesteente bij Arches National Park in Amerika. Ook bij Bryce & Zion kwamen we dit volop tegen. Ontzettend mooi! Ik vond het niet leuk om dit keer hetzelfde gebied te selecteren, en dus kwam ik op dit mooie plaatje van Havana uit waar een rode auto centraal staat. Wij reisden begin dit jaar door Cuba met een huurauto. Een avontuur waar ik me nu niks meer bij kan voorstellen, groter kan het verschil met Nederland bijna niet zijn. Natuurlijk deel ik onze ervaringen met je! Ik schreef al een City Guide Havana, een artikel over de prachtige valei van Viñales en een Paklijst: wat neem je mee naar Cuba?

The Catlins, New ZealandBlauw

Voor de kleur blauw moet je in Nieuw-Zeeland zijn! Je komt de ruige kust met knalblauw water steeds weer tegen. Ik twijfelde dan ook enorm welke foto ik zou selecteren. Wordt het de foto van de prachtige kustlijn bij Cape Kidnappers, het helderblauwe water bij Abel Tasman of toch de Banks Peninsula vlakbij Christchurch? En dan heb ik de vele plekjes waar we ‘zomaar’ even stopten en een te gekke kustlijn spotten nog niet eens genoemd! Uiteindelijk werd het dit mooie plaatje bij National Park The Catlins op het Zuidereiland. Na zoveel overweldigend mooie natuur denk je dat het eigenlijk niet meer mooier kan, maar The Catlins bewijst dat dit wél kan. Het is echt aan te raden om dit Nationaal Park mee te nemen terwijl je naar Dunedin rijdt. Daar kan je trouwens pinguïns spotten bij de Otago Peninsula. Zo tof! Benieuwd naar meer foto’s en artikelen over Nieuw-Zeeland? Ik schreef een flink aantal, dus kijk vooral even op mijn pagina reisbestemmingen Nieuw-Zeeland.

Emerald Lake, Yoho National Park, Canada

Groen

Voor de kleur groen ging op zoek tussen mijn foto’s van Canada. Vorig jaar maakte een roadtrip West-Canada met een camper, een te gekke ervaring! Continue werden we verrast door de hoogste bergtoppen met eeuwige sneeuw, geweldige vergezichten en helder blauw/groen smeltwater van gletsjers. Het meest voor de hand liggend was om te kiezen voor Moraine Lake of Lake Louise, omdat deze meren de perfecte kleur groen hebben. Ik wilde mezelf wat meer uitdagen, en dus koos ik voor Emerald Lake in Yoho National Park. Hier liepen we om het meer, met een uitstapje richting Emerald Basin. Dit geweldige uitzichtpunt bereikten we echter niet omdat we sporen zagen die kunnen duiden op de aanwezigheid van beren. Niet een heel fijn idee!

Wroclaw, Poland

City Guide Wroclaw

Geel

Ik maakte in september voor ’t eerst kennis met Polen. Ik vloog naar Wroclaw en was direct verrast door deze leuke stad. Ik had een wat grauw en donker beeld van Polen, maar Wroclaw bewijst dat dit zeker niet waar is! Het centrale plein heeft pastelkleurige pandjes waar ik maar foto’s van bleef maken. Dit jaar is Wroclaw één van de Culturele hoofdsteden, en je vliegt er goedkoop naartoe vanuit Eindhoven. Doen dus! Mocht je meer tijd hebben, dan is er genoeg leuks te doen in de buurt van Wroclaw. Kijk ook even bij artikel 5x op ontdekking in Polen.

Athabasca glacier, CanadaWit

De meest lastige kleur, maar toch ook weer niet. Ik móest natuurlijk gewoon kiezen voor de Athabasca Glacier waar ik in Canada overheen liep. Je vindt deze gletsjer langs de beroemde Icefields Parkway. Het is er onwijs toeristisch, maar we waren te nieuwsgierig om de (veels te dure) tour niet te doen. De Athabasca gletsjer is ongeveer 6 km lang en het ijs is tussen de 90 en 300 meter dik. Dat is echt bizar om je te realiseren als je er overheen loopt!

Neem de tag vooral over!

Ik vind het erg leuk om ook jouw foto’s te zien waarin de kleuren rood, blauw, groen, geel en wit centraal staan! Het lijkt me leuk dat We12Travel, Karlijn Travels, Bonjour Frankrijk, Reisgenie en Travelaar deze tag overnemen. Maar als je zelf enthousiast bent geworden, neem de tag dan vooral ook over! Laat je mij even weten wanneer je artikel online staat? Dan kom ik graag even naar jouw foto’s kijken!

Meer Capture the Color!

Volg mijn reisavonturen! FacebookBloglovinTwitterInstagram

You Might Also Like

30 Comments

 • Reply Kimber - Reisgenie 25 april 2016 at 09:25

  Wat een leuke selectie zeg! Mooi :D.

  • Reply Marcella 25 april 2016 at 09:47

   Thanks Kimber! Ga jij de Capture the Color-tag ook invullen?

 • Reply Janneke 25 april 2016 at 10:08

  Toffe tag en mooie foto’s Marcella! Ik neem hem binnenkort denk ik ook over. Leuk 🙂

  • Reply Marcella 26 april 2016 at 13:38

   Dankjewel voor je lieve compliment! Tof dat je de tag overneemt, ik ben nu al nieuwsgierig naar jouw foto’s Janneke!

 • Reply Wanda 25 april 2016 at 10:44

  Wat een originele tag om je prachtige foto’s nog eens onder de aandacht te brengen! Ik hou hem zeker in gedachten hoor!

  • Reply Marcella 27 april 2016 at 13:10

   Leuk Wanda! Je zei al dat jouw selectie vanavond online komt. Ben er heel benieuwd naar!

 • Reply Sabine 25 april 2016 at 13:41

  Toffe tag! Misschien neem ik m ook wel een keertje over. Leuk om eens goed door mijn foto’s te gaan 🙂

  • Reply Marcella 27 april 2016 at 13:11

   Leuk Sabine, lijkt me gaaf als jij ‘m ook invult. Ik zie regelmatig de mooiste foto’s van Colombia, dus een prachtige selectie heb je zo gemaakt. Ben benieuwd!!

 • Reply Karlijn 25 april 2016 at 20:38

  Een hele mooie serie foto’s (de groene is mijn favoriet) en een leuke tag! Dank voor het taggen, ik ga eens even zoeken in mijn archief 🙂

  • Reply Marcella 27 april 2016 at 13:12

   Dankjewel Karlijn! De groene is ook mijn favoriet, naast de foto van Cuba dan. Ik hou van berglandschappen, en dat groenblauwe water is echt te gek! Ik ben nu al benieuwd naar jouw foto’s. Bring it on!

 • Reply ivonne 25 april 2016 at 21:51

  Wat een leuk idee en prachtige foto’s om al je mooie reizen weer eens onder de aandacht te brengen!

  • Reply Marcella 27 april 2016 at 13:15

   Neem mijn idee vooral over Ivonne, zo leuk om mooie’s foto’s te zien! Ik heb al een idee welk prachtig rode gesteente je gaat kiezen voor ‘rood’ 😉

 • Reply Lon - Ontdek de wereld mee 26 april 2016 at 15:01

  Prachtige foto’s! En wat een leuke tag 🙂 Ik neem ‘m binnenkort misschien ook over!

  • Reply Marcella 27 april 2016 at 13:15

   Leuk Lon, moet je zeker doen! Ik ben benieuwd naar jouw selectie!

 • Reply Stéphanie 27 april 2016 at 15:15

  Prachtige foto’s Marcella! En twee keer Canada, mijn hart gaat weer sneller kloppen 😉 Die rode auto in Cuba is ook heel gaaf! Leuk om op deze manier terug te blikken op je reizen.

  • Reply Marcella 28 april 2016 at 08:28

   Dankjewel Stéphanie! Ik snap heel goed dat jouw hart sneller gaat kloppen van foto’s van Canada! Ik kan je dan ook blij maken, want ik ben van plan om nog minstens 2 artikelen over onze reis door Canada te plaatsen. Mét de mooiste foto’s natuurlijk! Ik denk dat een reis door Nieuw-Zeeland ook echt iets voor jou is overigens!

 • Reply Katie | Trends 4 Travel 5 mei 2016 at 23:45

  Wat een gave foto’s! Vooral die van Nieuw-Zeeland en Canada, wauw! Leuk idee trouwens deze tag.

 • Reply Jessica 6 mei 2016 at 01:55

  Wat een leuke tag! Misschien ga ik er ook nog iets mee doen 🙂 Al ontbreekt het me niet aan inspiratie, er staan nog zeker 50 artikelen in de wachtrij om afgerond te worden… :’) Hoewel ik groen niet specifiek een mooie kleur vind ben ik wel fan van jouw foto’s van Canada!

  • Reply Marcella 6 mei 2016 at 09:55

   Leuk hé Jessica! Ook ik heb nog zo’n 100 concepten staan, maar sommige artikelen geef ik gewoon voorrang. Kan best zijn dat ik de oudste concepten dus niet meer uitwerk, haha 😉 Ik ben wel benieuwd naar jouw foto’s met de kleuren rood, blauw, groen, geel en wit, dus ik hoop dat je ‘m invult! Ik vond geel lastig trouwens, benieuwd wat jij daarbij kiest!

   • Reply Jessica 12 mei 2016 at 11:06

    Ja lijkt me leuk, ik ga er zo snel mogelijk mee aan de slag! 🙂

 • Reply Janne 11 mei 2016 at 14:26

  Wat een bijzondere kleur heeft het Lake Emerald… Hopelijk kan ik daar nog een keer naartoe:). Ondertussen ben ik helemaal enthousiast geworden van je tag, dus ik ga er ook mee aan de slag!

  • Reply Marcella 12 mei 2016 at 11:19

   Ik heb jouw prachtige foto’s intussen al gezien Janne! Superleuk dat je de tag ook ingevuld hebt!

 • Reply Co 12 mei 2016 at 10:46

  Mooie foto’s en wat een leuke tag! Ik zet hem ook op mijn to blog lijst 🙂

  • Reply Marcella 12 mei 2016 at 11:19

   Leuk leuk! Nu al onwijs benieuwd naar jouw foto’s natuurlijk 🙂

 • Reply Linda | travellersoftheworld 21 mei 2016 at 11:07

  Hele leuke tag! Ik heb eigenlijk nog te weinig gezien en te weinig reisfoto’s, maar naar Maleisië komt deze tag ook op mijn lijstje, hij is heel leuk!

 • Reply Tag Capture the Color - Op reis met Co 24 november 2017 at 15:27

  […] de website van Marcella Molenaar kwam ik de Tag Capture the Color tegen, een tag die me erg aansprak. Ik ben namelijk gek op foto’s met veel kleur en het is […]

 • Leave a Reply