Europa Stedentrips

België is meer dan alleen Antwerpen

6 september 2014
Luik, Belgie

Ik ben in Amerika en Canada geweest, maakte een rondreis door Nieuw-Zeeland, deed een stopover in Singapore en jaren geleden ontdekte ik Thailand. Ik vind het heerlijk om ver weg op reis te gaan, maar ik kies er dit jaar bewust voor om ook dichterbij huis mooie plekken te bezoeken. Dat doe ik in Duitsland, Franrkijk en België.

Frankrijk is meer dan alleen Parijs

Zo gaan we deze maand Normandië in Frankrijk verkennen. Want Frankrijk is meer dan alleen Parijs. Als kind kwamen wij met onze ouders in Nederland of Duitsland, en later is het er ook nog niet van gekomen om Frankrijk te verkennen. De regio Normandië wordt onze eerste echte kennismaking met Frankrijk. Ik ben zeer benieuwd en kijk ernaar uit om leuke Franse stadjes en dorpjes te ontdekken, te genieten van mooie kustlijnen, fijne wandelingen te maken en de historie in me op te nemen.

Luik, Belgium

Luik

Luik is verrassend leuk!

Op onze weg naar Frankrijk pakken we ook nog twee nieuwe steden in België mee. In Antwerpen en Brussel was ik twee keer en Luik bleek verrassend leuk (zie foto’s). Maar veel meer van België heb ik niet gezien. En dus gaan we op de heenweg Oostende verkennen en op de terugweg pakken we een dagje Brugge mee. Van Oostende weet ik niet veel, al heb ik er wel een aantal bloggers enthousiast over gehoord. Oostende ligt aan de kust, en dat alleen al lijkt me fijn. Op Brugge is iedereen gek, dus daar ben ik dan ook ’t meest nieuwsgierig naar. Brugge ziet er onwijs sfeervol uit op foto’s!

Intussen bezocht ik België regelmatig:

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Wanda 6 september 2014 at 12:00

  Leuk dat jullie ook nog even België gaan aandoen! Oostende vond ik zelf wat tegenvallen, maar dat had ook vooral, denk ik, te maken met de periode, het was namelijk half maart en half november dat we er waren en dan is het er daar behoorlijk uitgestorven. Brugge… ja, super leuk stadje! Gewoon heerlijk slenteren door de vele steegjes, het Begijnenhof mag natuurlijk niet ontbreken en eigenlijk zou je ook gewoon heel toeristisch een boottochtje moeten gaan doen zodat je het vanaf het water ziet! Voor leuke restaurantjes kun je beter niet op de Grote Markt zijn, leuk om ’s avonds even te zitten, maar voor goed eten moet je in de achteraf straatjes zijn.
  Voor meer natuur, natuurlijk de Ardennen! Daar gaan wij zelf eind september heen, zitten dan in de omgeving van Durbuy, een zeer pittoresk stadje, maar eigenlijk is het overal wel mooi in de Ardennen…

  • Reply Marcella 8 september 2014 at 20:33

   Wij treffen het Filmfestival in Oostende, dus gezellig is het er vast. Brugge lijkt me sowieso mooi, ik hoor er alleen maar goede verhalen over. Een boottocht lijkt me erg tof! En ja, de Ardennen, daar wil ik een volgende keer graag meer van zien!

 • Reply Mieke 6 september 2014 at 13:19

  Wat leuk! Belgie is zeker meer dan alleen Antwerpen en Brussel.
  Oostende is niet qua looks een heel aantrekkelijke stad. Maar het ligt inderdaad wel lekker aan het strand. Verder heeft Oostende wel goede visrestaurants.
  Brugge is een heel leuk en mooi stadje. Ik kom er erg graag, maar het is alweer een tijdje geleden. Toen ik nog niet echt de adresjes onthield waar ik kwam. In ieder geval is Brugge behoorlijk toeristisch en zeker rondom de hotspots als het Belfort en de grote winkelstraat richting ’t Zand. Wat Wanda ook schrijft, voor leuke restaurantjes kun je beter wat van de Grote Markt af gaan.
  Het komt vast goed, zeker in Brugge. Ik heb heel veel goede herinneringen aan die stad!

  • Reply Marcella 9 september 2014 at 14:50

   Over Brugge is werkelijk íedereen enthouiast, over Oostende zijn de meningen verdeeld. Wij zijn er met het Filmfestival, dus gezellig is het er vást! Goede tip om een restaurant wat verder bij de Grote Markt vandaan te zoeken. Ik zal er rekening mee houden. En ik ga vast wat leuke adresjes delen straks 😉

 • Reply Joëlle 6 september 2014 at 13:36

  Voor Belgische steden hebben ze bij de VVV’s daar hele leuke gratis stadskaarten van USE-IT, met tips voor en door jonge reizigers. Staan vaak erg originele tips op! Zo heb ik Antwerpen, Gent, Leuven, Brussel en Brugge al eens verkend. Verder is wandelen in de Ardennen erg mooi en stopten wij vroeger vanuit Frankrijk altijd in Sint-Niklaas om te eten op de terugweg, ook een leuke plaats (maar niet zoveel te zien als de andere steden).

  • Reply Marcella 9 september 2014 at 14:52

   Leuke tip voor de stadskaarten! Ik ga zeker op zoek naar zo’n USE-IT kaart! Wandelen in de Ardennen lijkt me super, dat wil ik graag nog eens doen!

 • Reply Evey 6 september 2014 at 19:38

  Ik ken eigenlijk alleen maar Antwerpen, Brussel en Liege (laatste is ook erg leuk). Ben benieuwd naar je tripje Normandie!

  • Reply Marcella 7 september 2014 at 11:57

   Liege is Luik en daar zijn de foto’s bij deze blog van. Inderdaad een leuk stadje! Ik ben erg benieuwd naar Normandië, zin in!!

 • Reply Natasja - Watzijzegt.com 8 september 2014 at 12:42

  Oostende is fijn om een dagje uit te waaien en lekker vis te eten! (ik schreef er twee blogs over maar die zal ik hier niet spammen) Gaan jullie een dag en nacht of alleen overdag? Veel plezier vast!

  • Reply Marcella 9 september 2014 at 14:53

   Ik zoek jouw blogs over Oostende nog even op, even nalezen wat jij er gedaan hebt 🙂 We hebben twee nachten in Oostende, dus we zijn er ook een volle dag. Kunnen we de stad goed verkennen, leuk!

 • Reply Beyoutiful World 8 september 2014 at 13:47

  Luik & Oostende zijn leuk! Net als Gent. En in Charleroi kun je bijzondere citysafari’s doen. En Brussel niet te vergeten natuurlijk. Onze zuiderbuurtjes hebben een leuk land, waarin nog heel veel valt te ontdekken! Enjoy!

  • Reply Marcella 9 september 2014 at 14:56

   Naar Gent ben ik ook erggg nieuwsgierig, maar die stad blijft nog even op de wishlist. Er moet ook nog wat te ontdekken blijven hé 😉 De citysafari’s in Charleroi maken me nieuwsgierig, heb jij daar over geschreven?

 • Reply Sheelagh 8 september 2014 at 15:53

  Leuk! Ik heb echt precies hetzelfde dit jaar 🙂 geniet in Normandië!

  • Reply Marcella 8 september 2014 at 16:04

   Tof! Ben jij ook in Normandië geweest dan? En heb je goeie tips voor Oostende, Brugge of Normandië? 🙂

   • Reply Sheelagh 8 september 2014 at 16:06

    Haha ok niet precies hetzelfde eigenlijk, meer dat ik ook veel in Nederland en directe omgeving blijf na eerst vooral verre reizen te hebben gemaakt. Brugge en Normandië ben ik geweest, erg leuk allebei maar geen specifieke tips.

 • Reply Ester 9 september 2014 at 22:06

  Ik heb Normandië een aantal weken geleden bezocht, hopelijk ga je er net zo van genieten als ik. Tips: Rouen, Honfleur, Bayeux, Etretat en Caens. LeHavre mag je overslaan. Mont Saint Michel heb ik twee jaar terug bezocht. Mooi maar veel te toeristisch. Calvados & appelciderij bezoeken, en natuurlijk appelcider drinken 🙂

 • Reply Sandra 12 september 2014 at 19:19

  Ik vond Brugge echt héél leuk! Ik was er begin dit jaar toen het sneeuwde, romantischer krijg je het niet! Ik at in een restaurant aan de Grote Markt waar ik héérlijk heb gegeten, terwijl deze als één van de laatste eindigde in de Tripadvisor. Erg onterecht wat mij betreft, maar de straten er omheen zijn wel een stuk gezelliger, dat wel!

 • Reply Marieke 16 september 2014 at 22:55

  Ik vond Brugge ook echt heel erg leuk, zo’n sfeervol stadje. Ben er tijdje geleden twee dagen geweest, heerlijk. Veel plezier!

 • Leave a Reply