Noord-Amerika Roadtrips Stedentrips

Alcatraz in San Francisco

13 januari 2015
Alcatraz, San Francisco

Bij San Francisco hoort natuurlijk het fietsen over de Golden Gate Bridge. En ja, dat is zó gaaf! Natuurlijk ga je ook naar de Fisherman’s Wharf, Lombard Street, een honkbal wedstrijd bekijken in AT&T Park en je struint door China Town. Maar iets wat je echt niet mag missen is een bezoek aan het eiland Alcatraz met de oude gevangenis.

Alcatraz, San Francisco

Alcatraz, San Francisco

De gevangenis van Al Capone

Alcatraz is een eiland in de Baai van San Francisco. Op het eiland vind je de restanten van een zwaar beveiligde gevangenis. Hier hebben tussen 1934 tot 1963 maar liefst 1.545 gevangenen gezeten, met als beroemdste gevangene Alphonse ‘Al’ Capone. Vanwege de afgelegen ligging en de sterke stromingen in de baai was het zo goed als onmogelijk om van eiland te ontsnappen. Er zijn wel verschillende ontsnappingspogingen gedaan, maar officieel is het nooit iemand gelukt om te ontsnappen. Na de laatste ontsnappingspoging is nooit meer iets vernomen van de gevangenen. Zij zijn wellicht verdronken of ze leven al jarenlang in vrijheid.

Op audiotour door de gevangenis

Op 21 maart 1963 is Alcatraz officieel gesloten. Op de onderste foto zie je het laatste menu op de dag dat de gevangenis sloot. Tegenwoordig is Alcatraz een beschermd gebied en een National Historic Landmark, beheerd door de National Park Service. Tijdens je bezoek aan het eiland volg je een audiotour langs de cellen en leer je over het eiland en de gevangenis Alcatraz. De gevangenis is nogal oud en vervallen, op de bovenste foto zie je de restanten van het huis van de voormalig directeur van Alcatraz. Maar de historie die het eiland ademt is zeer intrigerend.

Alcatraz, San Francisco

Reserveer je tickets voor Alcatraz

Het bezoeken van Alcatraz is zeer gewild onder toeristen. Reserveer je kaarten dus op tijd om teleurstelling te voorkomen. Wij deden dat thuis al omdat we wisten dat onze roadtrip door West Amerika eindigde in San Francisco. Je kunt je day tour of night tour online reserveren. Wij hadden de day tour inclusief boottochten, een audiotour van 45 minuten en een video. Je kunt het eiland verlaten wanneer je uit gekeken bent (en er een boot terug gaat). En dat ben je al snel binnen anderhalf, twee uur. Alcatraz is relatief klein.

Meer over Amerika!

Ik schreef diverse artikelen over onze roadtrips door Amerika. Meer lezen? Kijk op de pagina reisbestemmingen Amerika!

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – BloglovinAlcatraz, San Francisco

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Sieds | siedsmytravels.nl 13 januari 2015 at 13:23

  Wederom een mooie post, mooie foto’s ook! Ben heel benieuwd naar Alcatraz, ga het zeker bezoeken in september.. 🙂

  • Reply Marcella 13 januari 2015 at 14:20

   Dankjewel Sieds! Ik was zelf ook in september in Amerika, een prima periode.

 • Reply maudgeniet 13 januari 2015 at 13:30

  Ontzettend leuk!!

 • Reply Saskia 13 januari 2015 at 14:41

  Lijkt me gaaf dat eens van kort bij te zien.

 • Reply Wandernan 13 januari 2015 at 14:11

  Die staat zeker op mijn wishlist, voor ooit!

  • Reply Marcella 14 januari 2015 at 15:24

   Zeker laten staan, is echt onwijs gaaf om een bezoek te brengen aan Alcatraz!

 • Reply Sandra 13 januari 2015 at 16:31

  Ik ben dus nog nooit in Alcatraz geweest… Zo leuk om jouw verhaal erover te lezen! Ik wil het wel graag een keer zien, de Amerikaanse gevangenissen (en het rechtssysteem) vind ik enorm boeiend. Mooie foto’s ook!

 • Reply Stéphanie | Expeditie Aardbol 13 januari 2015 at 15:55

  Zo’n bijzondere plek lijkt me dit! Mocht ik ooit zo lucky zijn om in de buurt van SF vakantie te vieren, dan ga ik zeker een bezoek brengen aan Alcatraz!

  • Reply Marcella 14 januari 2015 at 19:43

   Vooral doen als je de kans krijgt! Het westen van Amerika is echt te gek en zeker het ontdekken waard. Zó mooie natuur & gave steden. Goeie combi!

 • Reply Nicetobeout 13 januari 2015 at 18:15

  Wat gaaf zeg! Schijnt er ook behoorlijk te spoken, nog iets opvallends gemerkt?

  • Reply Marcella 14 januari 2015 at 19:46

   We hoorden inderdaad wel wat spookverhalen tijdens de audiotour. En zo’n verlaten vervallen gebouw heeft sowieso wel een spookachtig sfeertje. Maar dat is tijdens de night tour vast nog veel spannender!

 • Reply Anouk 13 januari 2015 at 19:29

  Fijne tip in ieder geval dat je de kaarten eerst moet bestellen! Ik zou deze plek absoluut willen bezoeken. We kijken al enige tijd een serie waar Carpone de hoofdrol heeft.. op de een of andere manier trekt het dan nog meer…

 • Reply Lindanda 14 januari 2015 at 21:54

  Lijkt me zo bijzonder om daar rond te lopen joh! Mooie foto’s ook 🙂

 • Reply Wanda 16 januari 2015 at 20:18

  Zou zeker iets zijn wat ik zou willen bezoeken als we daar ooit zouden zijn. Zoiets vind ik altijd enorm fascinerend om van dichtbij te zien…

 • Reply Matthijs 3 november 2015 at 16:36

  Wat vet, wat een interessante tour moet dit geweest zijn! Na het zien van de film over Alcatraz en verschillende tv programma’s o.a. die van Mythbusters ben ik zo benieuwd naar deze gevangenis.

  • Reply Marcella 3 november 2015 at 20:39

   Ja Matthijs, het was echt heel interessant bij Alcatraz. Erg gaaf dat ik daar geweest ben, heel bijzonder!

 • Reply Nicetobeout 20 september 2016 at 21:37

  Zou het ook zeker bezoeken als ik daar ooit kom. Wel spooky dat sfeertje daar!

 • Reply John 20 september 2016 at 22:25

  Het is inderdaad een super gave Tour om te maken! Zelf was ik er in 2015! Ik startte mijn roadtrip door west-Amerika in San Fransisco.

  Misschien nog een tip: De audiotour kun je doen in meerdere talen, wij kozen voor de Nederlandse AudioTour maar achteraf had ik denk ik liever de Engelse AudioTour gedaan, naar mijn idee klinkt dat gewoon mooier!

  Leuke blog, ga zo door!

 • Leave a Reply