Blog Personal

365 dagen van 2015 in een lijstje

29 december 2015
Marcella, Moraine Lake

Er is nog maar 2x 24 uur over van 2015, plus een restje vandaag. Dat zorgt ervoor dat ik met je wil terugblikken op 2015. Natuurlijk deed ik dat al door mijn meest gelezen blogs van 2015 te publiceren en ik maakte een overzicht van mijn reisjaar 2015. Toch hou ik ook graag aan de traditie vast dat ik ook een jaaroverzicht met de hoogtepunten van 2015. Met mijn grootste prestatie van dit jaar, mijn favoriete momenten, het beste wat ik heb gekocht, waar ik blij van werd en nog veel meer!

Jelenia Gora, PolandWat heb je in 2015 gedaan dat je nog nooit eerder had gedaan?

Ik ging voor ’t eerst op persreis. In juni en november verkende ik met een ontzettend leuke groep bloggers Nationaal Park Lauwersmeer en het noorden van Friesland en Groningen. In september maakte ik mijn eerste persreis buiten Nederland. Ik vloog naar Wroclaw en ontdekte vijf dagen lang Polen. Vooral de laatste reis vond ik best spannend. Maar wat was het leuk om met een groep bloggers op pad te gaan! Ik heb dit jaar dan ook veel bloggers ontmoet: Kirsten, Daphne, Yvon, Sieds, Sandra, Marloes, Taina, Milou, Judith, Shere, Martijn, Des, Mariët, Evelyn, Karlijn, Marijke, Nathalie, Ivonne, Jenny, Wanda, Kimber… Wat een hoop leukerds! En nu hoop ik dat ik niemand vergeten ben!

Wat is je grootste prestatie van het afgelopen jaar?

Ik heb op mijn werk een omvangrijk project keurig afgerond. Daar ben ik best trots op! Daarnaast ben ik ook trots op de groei van mijn site. 2015 is nog niet om, maar ik kan al wel zien dat mijn bereik aardig toegenomen is. Ik heb ruim 20.000 pageviews meer dan vorig jaar, en ook het aantal unieke bezoekers is lekker gestegen. Oh, en op Instagram had ik eind vorig jaar 500 volgers, nu zit ik op dik 1.200 volgers. Wat een onwijs leuke app!

Marcella, Oslo

Welke landen heb je bezocht?

Ik heb vorige week mijn reisjaar 2015 online gezet. Ik was in 7 verschillende landen: Nederland, België, Duitsland, Ierland, Canada, Polen en Noorwegen. Drie landen daarvan had ik nog niet eerder bezocht: Ierland, Noorwegen en Polen. Vooral Noorwegen wilde ik al onwijs lang bezoeken. We maakten een stedentrip naar Oslo en waren verrast door de leuke stad. Ook hebben we een mooie wandeling in de natuur gemaakt. Daar wil ik nog zoveel meer van zien, een roadtrip door Noorwegen staat hoog op mijn wishlist!

Wat zijn je favoriete momenten van 2015?

In mei/juni maakten we een te gekke camperreis door West-Canada. We startten met een paar dagen in Vancouver, wat een leuke stad is dat! En toen was het tijd om met onze 9 meter (!) lange camper op reis te gaan. Dat was even wennen, want was is het een enorm gevaarte. De parkeerplaats bij de eerste supermarkt had geen plek voor ons, bij de tweede supermarkt parkeerden we over twee plekken heen. Maar het wende al snel. Net als het kamperen. We zochten kleinschalige campings zonder faciliteiten. Dat vonden we lekker rustig. We kickten af van social media en deden steeds minder moeite om wifi te gebruiken. Onze reis draaide om hoge bergen met eeuwige sneeuw, helderblauw water, wildlife spotten, geweldige vergezichten en ’s avonds lekker fikkie stoken. Een geweldige reis waar ik met veel plezier over schrijf! Er volgen nog veel avonturen, maar ik schreef ook al veel blogs over Canada. Veel leesplezier!

Camper Cruise Canada

Jan en Marcella, Peyto Lake, Alberta, Canada

Wie of wat heb je het meeste geknuffeld in 2015?

Uiteraard knuffelde ik ’t meest met mijn lief. Mijn katjes Puma & Cheetah staan op de tweede plaats.

Wat is het beste dat je dit jaar hebt gekocht?

Ons huis in Groningen. Na 22 jaar Franeker en 10 jaar Leeuwarden verhuisde ik buiten de provincie Friesland. Van een huurhuis uit 1921 naar een koophuis uit 2004. Zo fijn om niet meer elke dag kletsnatte ramen te hebben, en onwijs veel tocht. Ik werkte al vier jaar in Groningen, en sinds maart woon ik er ook. Ik ben niet meer elke dag twee uur reistijd kwijt, maar ik fiets nu in een half uurtje naar mijn werk, zo fijn! Mijn lief rijdt nog wel elke dag met de auto naar het werk, maar gelukkig bevalt hem dat prima. We zijn al flink op ontdekking gegaan in Groningen, en hebben al heel wat leuke restaurants ontdekt. We wonen vlakbij de natuur van Groningen én Drenthe. Met mijn racefiets heb ik mijn nieuwe omgeving al aardig ontdekt. Wonen in Groningen bevalt ons goed!

Marcella Groningen

Waar heb je het meeste geld aan uitgegeven?

Tsja, bij ons gaat altijd het meeste geld op aan reizen. Al spaarden we ons budget voor de camperreis West-Canada al op tijd bij elkaar vanwege onze verhuizing naar Groningen. Want ook daar ging natuurlijk een hoop geld in zitten. En we spaarden alvast ons budget bijeen voor de roadtrip Cuba in februari. Geen goedkope reis, wel een erg gave!

Wat is het grootste doel wat je bereikt hebt dit jaar?

De vraag die ik als laatste invul. Wat is het lastig om iets specifieks te benoemen. Ik vond het ook al lastig om mijn beste prestaties in te vullen. Iets met bescheidenheid. Ik ben er trots op dat ik er een mooi jaar van heb gemaakt. Met groei op allerlei fronten. Iets wat ik graag wil voortzetten in 2016!

In wat faalde je?

Ik had eigenlijk nog wat kilo’s willen afvallen, maar in plaats daarvan ben ik aangekomen. En daar voel ik me helemaal niet goed bij. Ik ben van plan om weer een stuk gezonder te gaan eten, en meer in beweging te komen. Ik wil wekelijks heel wat baantjes zwemmen en ik ben van plan om de 1.000 kilometer fietsen in 2016 wél te halen. Dan raak ik die overtollige kilo’s vast weer kwijt!

Four Roses, GroningenWat deed je op je verjaardag?

Ik was jarig op woensdag 4 november. Ik was rond 8 uur op het werk, zoals altijd. ’s Middags was ik wel wat vroeger thuis zodat ik me nog even op kon frissen. We gingen uit eten bij de Mexicaan Four Roses in Groningen. Daarna was het tijd voor een avondje bios, we gingen naar de film Spectre. Een prima verjaardag dus!

Welk liedje doet je denken aan het jaar 2015?

Goh, wat een lastige vraag. Ik heb keihard meegezongen of gesprongen met allerlei nummers. Er steekt niet een enorme favoriet bovenuit. Het was wel grappig dat ik de hele dag in een shirt met de tekst ‘Hello’ had rondgelopen, toen bleek dat dit ook de titel is van haar nieuwe single.

Waar werd je heel erg blij van?

Halverwege december ging mijn site over op een nieuwe lay-out. Met hulp van Lonneke en manlief werd er een nieuw theme op mijn account geïnstalleerd. Mijn site ziet er een stuk mooier en strakker uit, de lay-out is lekker rustig. En daar ben ik zo onwijs blij mee!! Ik wilde dat ik het eerder had gedaan. Het enige nadeel is dat in dit theme uitgelichte foto’s gebruikt worden. En je raadt het al, die had ik bijna nergens ingesteld. Daarnaast is het mooier als mijn foto’s breder zijn, en niet vierkant. Dus je begrijpt dat ik me niet snel verveel, aangezien ik 800 artikelen mag aanpassen. Mocht je nog ergens iets niet helemaal goed zien staan: er wordt aan gewerkt. Een berichtje om me attenderen over een gekke lay-out in een artikel is altijd welkom hoor.

Nationaal Park Lauwersmeer

Wat zou je willen dat je meer had gedaan?

Wandelen! We hebben tijdens onze reis in Canada best wat tochten gelopen. En ook in Ierland deden we een gave tocht door de Wicklow Mountains. Maar toch zou ik vaker willen wandelen. We wonen dichtbij Drenthe, dus we zijn zo in een mooi natuurgebied. In de Drentscha Aa (blog volgt nog!) zijn we twee keer geweest, maar ik wil ook graag terug naar Dwingelerveld. En eigenlijk ook alle andere Nationale Parken in Nederland bezoeken. We zijn in 7 Nationale Parken geweest, maar we hebben er ook nog 13 te ontdekken!

Wat zou je willen dat je minder had gedaan?

Snoepen. Dat is er langzamerhand weer meer in geslopen. Geen goede ontwikkeling van mijn ooit zó gezonde eetpatroon. Gelukkig heb ik de tools om hier weer naar terug te keren. Een stapel kookboeken vol gezonde recepten en mijn ervaringen van een paar jaar geleden helpen me vast weer op ’t goede pad. Met af en toe wat lekkers, maar niet meer elke dag.

Wat was mijn favoriete tv programma?

Homeland hebben we herontdekt, wat een gave, spannende serie! Seizoen 4 komt in januari op Netflix, en dus kunnen we eindelijk verder kijken. Zoveel zin in!

Voor jou, Joje Moyes

Wat was het beste boek wat je hebt gelezen?

Ik heb in 2015 niet veel boeken gelezen. Ik las altijd in de trein, en dat is er sinds maart niet meer bij. Ik las slechts 7 boeken. Mijn laatste is mijn absolute favoriet. Voor jou van Jojo Moyes is ontroerend, intrigerend en gewoon onwijs goed geschreven. Echt een aanrader!

Wat was je favoriete film van dit jaar?

Ik ben drie keer in de bioscoop geweest: Mission Impossible, The Intern en James Bond. Thuis op de bank heb ik ook regelmatig een filmpje gekeken, net als in het vliegtuig naar Vancouver. Toch is er niet een film die er ontzettend voor mij uitspringt. Dus als ik tussen de bioscoopfilms moet kiezen, wordt het The Intern. Geinige film!

Marcella

Wat zou mijn jaar nog mooier hebben gemaakt?

Goh, dat is best een lastige vraag. Het was dan ook een mooi jaar vol gave reizen, een mooie persoonlijke ontwikkeling én mijn blog is ook gegroeid. Toch heeft de verhuizing naar Groningen veel impact gehad. Ik ben er een tijdje heel moe door geweest, en dat heeft zeker invloed gehad om mijn werk, blog en sociale leven. Gelukkig gaan we volgend jaar niet verhuizen, hopelijk zit ik dan vol energie!

Wat is het belangrijkste dat je in 2015 geleerd hebt?

Dat ik meer moet vertrouwen op mezelf en mijn kwaliteiten. Ik heb de neiging om de kat uit de boom te kijken, en heb een wat onzekere inslag. Toch is dit nergens voor nodig. Ik probeer het onzekere gevoel los te laten. Ik heb dit jaar een training gevolgd die mij veel heeft geleerd. Over mezelf en als collega. Het helpt me te groeien in mijn professionaliteit. Komend jaar wil ik daar nog meer stappen in maken.

Dat waren mijn 365 dagen van 2015. Ik wens je heel gezellige laatste dagen van 2015 en alvast een fijne jaarwisseling. Veel geluk, gezondheid en vooral ook plezier voor 2016! Liefs!

Volg mijn reisavonturen! FacebookBloglovinTwitterInstagram

You Might Also Like

34
Reageer op dit artikel

avatar
21 Reacties
13 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
22 Auteurs van reacties
WandaMichelle - Travel lifestyle.nlShereMiekeMarieke Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Eva - eighty7
Reiziger

Leuk overzicht Marcella! En wat een prachtjaar met een nieuw huis in Groningen; tof! En keileuk, je eerste persreis! Hele fijne dagen nog in 2015 en een mooi 2016 gewenst!

Sandra
Reiziger

Wat een mooie manier om persoonlijk terug te blikken Marcella. Ik vond het ook heel leuk om jou te ontmoeten! En weet je. Je mag echt trots op jezelf zijn. Je doet het super goed, je bent een leuke en lieve vrouw en je maakt mensen vrolijk. Je schrijft leuk, ik lees je blog graag. En ik ben trots op jou!

Linda | Meisje van de Wereld
Reiziger

Wat een leuk overzicht! En wauw, wat een megacamper hadden jullie. Maar zo te lezen was het een mooi jaar. En ik zeg; in 2016 wordt het tijd dag wij elkaar ook eens live gaan ontmoeten! Binnenkort op de Vakantiebeurs?

Wanda
Reiziger

Wat een mooi overzicht! Je mag trots op jezelf zijn hoor, je doet het allemaal maar mooi wel. Ik vond het erg leuk om je te leren kennen in Friesland en samen te wandelen.

Mocht je nog een wandelmaatje zoeken, dan weet je me te vinden, ik leg de lat volgend jaar ook hoger zodat er misschien eindelijk eens wat kilo’s af gaan in plaats van bij komen 😉

Yvon
Reiziger

Wat een mooi jaar heb je gehad zeg! Je hebt echt stappen gemaakt met jullie nieuwe huis, mooie projecten op je werk, de reizen en de groei van je site. Daar mag je trots op zijn!
Hopelijk wordt 2016 minstens net zo mooi!

Maud
Reiziger

Wat een ontzettend leuke tag. En de antwoorden zijn nog leuker! 2015 klonk als een heel goed jaar voor jou :-).

Stéphanie | Expeditie Aardbol
Reiziger

Leuk overzichtje Marcella! Hopelijk brengt 2016 je net zoveel goeds.

Patricia
Reiziger

Een prachtige terugblik op jouw jaar. Heel leuk om te lezen dat je een fijn jaar hebt gehad met vele mooie momenten. Ik wens je een geweldig 2016 met heel veel geluk, liefde en gezondheid en ik hoop dat die roadtrip door Noorwegen snel zal plaatsvinden 😉 Ik beloof dat je echt verliefd zal worden op dit prachtige land 🙂

Leoni - justtravelme
Reiziger

Wat een leuk overzicht! Grappig dat je niet standaard vragen stelt aan jezelf, maar ook op een andere manier terugkijkt op 2015. Hoop voor je dat 2016 een nog mooier jaar wordt.

ivonne
Reiziger

Wat een goed jaar heb je gehad Marcella, mooi om te lezen. Ik herken dat onzekere van jou in mijzelf. Ik sta liever wat minder in de picture terwijl ik wel goede ideeën heb, soms kom ik daardoor zelfs wel wat stugger over dan ik ben zeker in nieuw gezelschap, en dat maakt dan weer onzeker. Raar is dat eigenlijk hè. (Goed voornemen voor 2016 om nu eens goed met dat duiveltje af te rekenen! )
Jij ook een heel fijn en gezond 2016!

Sas
Reiziger

Wat een mooie terugblik! Ik heb deze lijst ook jaren geleden elk jaar ingevuld. Nu vervangen door wat andere lijstjes, net zo leuk! Ik heb met heel veel plezier je invulling gelezen. En ben zo blij dat je zo gelukkig bent in jullie nieuwe huis in Groningen! 🙂 Alvast een heel fijn, gezond en gelukkig 2016 gewenst!

Rosanne
Reiziger

Mooi Marcella! Die camperreis ziet er echt geweldig uit, mooie herinneringen om te koesteren. Ik ga duimen voor een net zo mooi 2016 voor jullie!

Sabine
Reiziger

Wauw zeg wat heb jij veel gedaan en vooral veel bereikt in 2015! Een huis is natuurlijk een geweldige aankoop 😀 En je werkprojecten, je nieuwe lay-out en de groei van je site zijn echt dingen om onwijs trots op te zijn. Je stuk is zo persoonlijk en dat maakt dat ik helemaal een warm gevoel krijg, alsof ik je echt ken. Ik heb je met veel plezier gevolgd en ga daar vrolijk mee door. Ik wens je alle goeds en geluk voor het nieuwe jaar, en dat je maar weer veel moois mag zien van de wereld! Liefs

lottevdw
Reiziger

Marcella, ik denk dat jij heel trots mag zijn op jezelf, als ik hier lees wat je allemaal bereikt hebt dit jaar! Die nieuwe lay-out leest heerlijk en jouw enthousiasme komt ook altijd over “op papier”. 🙂 Hopelijk zie ik je binnen enkele weken in Leuven, lijkt mij fijn om jou eens “in het echt” te ontmoeten! Geniet van de laatste dagen (nu ja avond en dag) van dit jaar en alvast een geweldig 2016 toegewenst!

Vetexbart
Reiziger

Het lijkt erop dat je echt een super reisjaar hebt gehad Marcella! Ik hoop dat 2016 alleen maar nog beter kan worden 🙂 En euhm, hier gaat ook het meeste geld uit naar reizen hoor, haha!

Daphne | LiveTheLifeYouLove
Reiziger

Super leuke post Marcella 😉 fijn dat je hem even wilde delen met Costa Rica haha. Die camper van jullie!!! Wow! Enorm ding, maar wel heel gaaf denk ik 😉 en je moet zeker trots zijn op jezelf! Je bent een topper! 🙂

Marieke
Reiziger

Leuk lijstje, ik doe het ook elk jaar, mijne komt morgen online!
Altijd fijn om even terug te blikken voor er weer een nieuw jaar voor de deur staat. Ik wens je alle goeds voor 2016!!

Mieke
Reiziger

Wat een mooie lijst zo. Met mooie vragen om zo terug te blikken op 2015. Mijn terugblik op 2015 komt morgen online.
Volgens mij was het geen verkeerd jaar voor jullie? Met prachtige reizen en jullie verhuizing naar Groningen is volgens mij ook wel goed uitgepakt?
Ik hoop dat 2016 een prachtig jaar voor jullie mag worden.

Shere
Reiziger

Heel leuke jaaroverzicht en wat een goede jaar was 2015!
Wat was jullie kamper lang en groot!! Niet zo makkelijk om te kunnen parkeren 😛

Fijne jaarwisseling!
Shere

Michelle - Travel lifestyle.nl
Reiziger

Wat een fijn overzicht en wat een mooi jaar. Ik wens je het allerbeste voor 2016! Dat het je heel veel moois mag brengen! ♡

Wanda
Reiziger

Wat een heerlijke terugblik om te lezen! Mooi dat het wonen in Groningen jullie zo goed is bevallen, het is toch altijd afwachten als je naar een compleet andere omgeving verhuist! En ja, jullie camperreis naar Canada… heerlijk om erover te lezen! Ben wat dat betreft ook erg benieuwd naar jullie avonturen in Cuba! Hier moet trouwens de noodrem ook drastisch worden aangetrokken, het snoepen is hier ook helaas weer doorgeschoten maar goed, er ligt weer een nieuw jaar op ons te wachten, dus het komt vast wel goed met ons!